13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Om få år må du bestille plass til håndbagasjen din i hyllen over seteradene

Under Aircraft Interiors Expo i den tyske byen Hamburg før påske, ble det gjort ganske klart fra flyprodusentene og produsentene av interiør til kommersielle fly, det viktigste som gjøres nå er å finne en stopper for alt for mye håndbagasje i flyene.

Både Airbus og Boeing jobber på hver sine sider med å utvikle nye konsepter for håndtering av håndbagasje inne i flyene.

Bransjen er enige om at dagens løsninger fungerer for dårlig, og at det i tillegg er en sikkerhetsrisiko med for mye tung håndbagasje i hyllene over seteradene.

Airbus vil komme med bagasjehyller som skal være «smarte». Det vil si at bagasjehyllene skal for det første veie den totale vekten for all bagasje i hver av boksene som utgjør bagasjehyllene. Dette skal hjelpe de kabinansatte og flyselskapene å få de reelle vekten på håndbagasjen, og sette inn tiltak deretter.

I tillegg jobber produsenten med et system der du må bestille plass til håndbagasjen i hylla over deg. Dermed får flyselskapene en ny mulighet å ta seg betalt for kabinproduktene. Både flyselskapene og flyprodusentene vil bort fra den evige kampen om bagasjeplass som passasjerene kjemper hver dag ombord i fly verden over.

Nye sensorer i bagasjehyllene skal gi flyselskapene mer kontroll over hva som oppbevares,vekt, ledig plass og hvem som har betalt og ikke betalt for å ha med seg håndbagasjen på turen.

Både Airbus og Boeing presenterte flere løsninger for å få større bagasjehyller inn i flyene uten at dette skal gå på bekostning av takhøyden i kabinen.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer