Foto: Emirates

Flyselskapet Emirates planlegger å la minst 46 av selskapets over 100 Airbus A380 bli stående på bakken, og ikke aktivere flyene igjen som følger av krisen rundt koronaviruset.

I følge Dubai News og Aerospworld planlegger flyselskapet å kutte minst 30.000 stillinger som følger av pandemien. Nettstedene skriver at selskapet har bestemt seg for at 46 av kjempeflyene er merket som ferdige i flåten. I følge selskapet vil det ta rundt 18 måneder å komme opp igjen mot tilsvarende tall som i 2019 når det gjelder trafikken.

Nå spør mange seg hva som skjer med de resterende Airbus A380-flyene som er planlagt levert til Emirates som siste rest av bestillingen av A380. Totalt er dette snakk om åtte slike fly, hvor tre er i produksjon nå.

Direktør for Emirates Airlines, Tim Clark har i et intervju med The National forrige uke uttalt at tiden for A380 er definitivt over.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no