-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Emirates

Planlegger å sette 46 Airbus A380 på bakken for godt

Flyselskapet Emirates planlegger å la minst 46 av selskapets over 100 Airbus A380 bli stående på bakken, og ikke aktivere flyene igjen som følger av krisen rundt koronaviruset.

I følge Dubai News og Aerospworld planlegger flyselskapet å kutte minst 30.000 stillinger som følger av pandemien. Nettstedene skriver at selskapet har bestemt seg for at 46 av kjempeflyene er merket som ferdige i flåten. I følge selskapet vil det ta rundt 18 måneder å komme opp igjen mot tilsvarende tall som i 2019 når det gjelder trafikken.

Nå spør mange seg hva som skjer med de resterende Airbus A380-flyene som er planlagt levert til Emirates som siste rest av bestillingen av A380. Totalt er dette snakk om åtte slike fly, hvor tre er i produksjon nå.

Direktør for Emirates Airlines, Tim Clark har i et intervju med The National forrige uke uttalt at tiden for A380 er definitivt over.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer