11.7 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Qantas: Skal fly Dreamliner i 22 timer for å teste påkjenning på mennesker og dyr

Det australske flyselskapet Qantas får neste måned levert sin Boeing 787 Dreamliner nummer ti i rekken. Dette flyet skal selskapet bruke på en helt spesiell flyvning som skjer i november. Da skal et fly fullt av passasjerer, dyr og en stor del med forskningsinstrumenter legge bak seg en flyvning på 22 timer.

Det er rutene selskapet ønsker å starte opp som gjør at dette må testes i forhold til hvilken påvirkning det har på de som er ombord i så mange timer.

Qantas plan om å ha flyruter non-stop fra Australias østlige storbyer til London og New York innen år 2022. Flyselskapet har allerede startet non-stop-flyreiser til Storbritannia med ruten mellom Perth og London-som startet opp i mars 2018.

Det nye flyet som skal brukes på denne testflyvningen inngår i selskapets Sunrise-prosjekt – en episk non-stop-reise fra London til Sydney.

Men allerede denne uken starter flyselskapets første testflyging, fra New York til Sydney uten stopp. Ny innsikt i den fysiske og følelsesmessige påvirkningen på reise med langdistanse skal også kommende helg måles på denne ruten. Ingen flyselskaper har noen gang fullført den ruten uten å stoppe. På nesten 20 timer er det angitt å være verdens lengste flytur, og flyet forlater USA på fredag og lander i Australia i løpet av søndag morgen.

Mens ruten til London i dag tar 17 timer, vil rutene som startes opp i 2020 ta 22 timer å fly. Under flyselskapets testflyvninger vil forskere fra Sydneys Charles Perkins Center overvåke passasjerer for å spore søvnmønster og spisevaner. Mannskapet vil også bli overvåket for å registrere melatoninnivåer før, under og etter flyvningene, mens piloter vil bruke en enhet som sporer hjernebølgemønstre og overvåker årvåkenhet.

I tillegg skal det bli med dyr ombord for å måle verdier på dyrene i forhold til hvordan disse klarer seg i 22 timer ombord.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer