10.2 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Rumenske myndigheter med ny redningspakke for å holde Tarom i luften

Rumenske myndigheter har innvilget en redningspakke på 40 millioner euro, rundt 395 millioner norske kroner, for å sørge for at det nasjonale flyselskapet Tarom holder seg på vingene inntil videre.

I følge nettstedet Universul.net vil pengene som nå er bevilget kunne holde selskapet flygende lengre enn til slutten av mars måned. Det lå en konkurs i luften for selskapet etter starten på sommersesongen.

Det eneste som nå kan hindre at Tarom blir reddet er at EU ikke godkjenner den statlige støtten, som betegnes som et lån, fremfor en økonomisk støtte. Det er den rumenske staten som eier selskapet med 97 prosent av aksjene.

I 2018 hadde Tarom et økonomisk tap på 183 millioner euro, mens det i 2017 hadde et tap på 175, 5 millioner euro bak seg.

Dersom EU godkjenner at Tarom kan få overført pengene fra staten, er selskapet nødt til å komme opp med en plan for å restrukturere hele driften, og snu resultatene på kort tid.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer