Lufthansa A380 på Oslo Lufthavn FOTO: HANS O. NYBORG

Styret i Lufthansa har mandag vedtatt en plan for hvordan selskapets fly skal forvaltes i fremtiden. Som ventet har styret bestemt at kjempeflyene Airbus A380 nå blir permanent tatt ut av flåten.

I følge det forslaget som lå på bordet for behandling av styret, ble det vedtatt at i tillegg til de seks Airbus A380 som i våres bel bestemt at skulle ut av flåten for godt, skal de resterende åtte Airbus A380 nå fjernes fra all planlegging av ruter fremover, og parkeres for langtidslagring.

Selskapets åtte Airbus A380 vil kun bli aktivert på nytt og hentet tilbake dersom markedet skulle våkne til live så kraftig at behovet blir skrikende etter kapasiteten som kjempeflyene representerer.

I prinsippet betyr det at de åtte A380 som nå var under vurdering, ikke kommer tilbake i trafikk hos det tyske flyselskapet.

I tillegg til A380 skal også selskapets ti Airbus A340-600 som etter planen skulle ha kommet inn i trafikk igjen nå, tas ut for godt av all planlegging av ruter fremover. Syv Airbus A340-600 blir sendt til opphugging eller salg.

Styret i Lufthansa ser nå for seg at 150 fly skal ut av flåten innen 2025, i alle selskapene samlet.

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus lanserer planer for nullutslipps-fly
Neste artikkelBer norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten