14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Southwest-piloter sjokkerer aksjonærene – Mener deler av flåten bør være Airbus

I kjølevannet av problemene rundt Boeings 737 MAX, kommer nå en ny brannfakkel som får produsenten til å skjelve enda litt til. Det amerikanske lavkostselskapet Southwest Airlines har siden oppstarten i 1971 vært en ren Boeing-kunde.

Fredag sjokkerte flyselskapets pilotforening både ledelsen, aksjonærene og flyprodusenten med å stille spørsmål om selskapet skal ha en ren Boeing-flåte, eller gå for delt Airbus-flåte.

I følge Seattle Times som først omtalte saken er Southwest Airlines den største kunden hos Boeing når det kommer til kjøp av Boeing 737 i flere utgaver. Reaksjonene på pilotforeningens tanker rundt enhetsflåten har ikke latt vente på seg. En lang rekke kommentarer er gitt på at dersom Southwest Airlines velger å kjøpe inn Airbus-fly, vil det ikke bare ramme Boeings salgstall, men også flyselskapets kostnadsbilde.

Southwest er det flyselskapet i verden som har flest Boeing 737 i sin flyflåte. Selskapet har over 730 Boeing-fly i flere varianter av 737, inkludert MAX-utgavene.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer