Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Thai Airways kommer ikke til å gjenåpne sine internasjonale flyruter før tidligst i september måned. Da har selskapet hatt stans i sine langflyvninger siden mars måned.

Koronapademien har den største skylden for at selskapet nå holder tilbake rutene, men samtidig var den økonomiske situasjonen like før utbruddet av viruset, svært kritisk for Thai Airways. Myndighetene som eier en stor del av selskapet har vært fast bestemt på å holde det på vingene uansett kostnad, men de siste månedene før koronaviruset startet å herje, så det så mørkt ut at det ble diskutert om det nå var full stopp.

I følge Simple Flying ble det satt inn ny ledelse og en egen redningsgruppe som skal forsøke å snu hver en stein, og så få selskapet opp igjen økonomisk. Men så kom koronaviruset og ødela det meste for dette arbeidet.

Nå gjelder det for myndighetene å utsette oppstarten så lenge som mulig, for å spare penger, reorganisere flyflåten og komme til enighet med de ansatte rundt reduksjon av lønninger heter det.

Ruten mellom Bangkok og Oslo er ikke så langt satt opp igjen i selskapets ruteplan frem til oktober i år.

ANNONSE
Forrige artikkelEndelig kommer ny versjon av Microsofts Flight Simulator!
Neste artikkelCharterselskapene sender nordmenn via Sverige med fly – rammes av karantene