Hangar.no
FOTO: HANS O. NYBORG

Tiden ute for Air Mauritius – Ingen flere løsninger i sikte

Det er ingen flere løsninger i sikte for flyselskapet Air Mauritius, utgiftene har toppet seg under koronakrisen og nå er kapitalen brukt opp. Fagforeningene sier nei til lønnskutt og leasingkostnader for leie av fly er ikke gjort opp.

Det er situasjonen for selskapet, og i følge BNN Bloomberg flyr nå selskapet kun sine eldre Airbus A340 til de få destinasjonen som skal flys med blant annet medisinsk utstyr. Årsaken til dette er at selskapet frykter noen av de nyere flyene skal bli satt i arrest på flyplasser over ubetjent gjeld.

Flyselskapet har to splitter nye Airbus A350 og tre Airbus A330 som det mangler betalt leie for. I tillegg er det avgifter på en rekke flyplasser som ikke er gjort opp.

Air Mauritius har siden 22. mars fungert under frivillig administrasjon, for å forsøke å få beskyttelse mot kreditorer og for å få hjelp til å redde selskapet fra konkurs. Administratoren som styrer selskapet sier at det meste av håpet nå er ute.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer