Foto: Hans Olav Nyborg

Reiseselskapet TUI støvsuger nå markedet for å finne ledig kapasitet med innleie av fly, for å møte vintersesongen uten Thomas Cook i markedet.

Verdens største reiseselskap har allerede satt i gang prosessen med å videreføre wet-lease leie av flere fly som har operert for selskapet i sommersesongen. Etterspørsel etter pakkereiser er økende som tendens etter Thomas Cook-konkursen forteller direktør for reisegiganten Fritz Joussen til Bloomberg.

TUI har selv store utfordringer ved at selskapets splitter nye 737 MAX-fly står på bakken, det gjelder også helt nye fly som skulle ha blitt levert gjennom 2019.

For TUI har sommersesongen endt med et resultat som var ventet, men samtidig ser selskapet at charterbransjen ikke er der oppe hvor den bure være, men har en nedovergående kurve på grunn av en lang rekke omstendigheter som oljepriser, sterk dollarkurs, usikkerhet rundt Brexit og en svak vekst i økonomien i Europa.

TUI satser på at MAX-flyene kommer i luften igjen i løpet av de siste månedene av 2019, dette vil hjelpe selskapet i å holde oppe kapasiteten som nå trengs etter konkursen i Thomas Cook. Totalt er det snakk om at selskapet kan fly 15 MAX-fly dersom de kommer på vingene igjen, noe som blir en sårt etterlengtet kapasitet.

I mellomtiden beroliger direktøren markedet med at TUI vil klare å ta unna etterspørselen i vinter med innleide fly enn så lenge.

ANNONSE
Forrige artikkelHun står bak det nye SAS-designet
Neste artikkel49 skadd under landing med Boeing 767