Hangar.no

Amerikansk flyselskap bestiller verdens første elektriske passasjerfly

Det amerikanske regionale flyselskapet Cape Air er det første selskapet i verden til å legge inn en bestilling på helelektriske passasjerfly. Selskapet har valgt å bestille et tyvetalls fly av typen Alice fra produsenten Eviation i Israel.

Flyet Alice skal kunne ta ni passasjerer og kan fly 1.046 kilometer på fulladet batterier. Produsenten håper å kunne fly det første testflyet innen utgangen av 2019, og at de første flyene kan leveres til det amerikanske selskapet i mellom 2021 og 2022.

Under Paris Air Show denne uken har produsenten kunne vise frem en prototype som en mock-up. Produksjonen av flyene er lagt til Arizona i USA.

Cape Air håper å kunne bruke elektriske passasjerfly på ruter mellom New York og Nantucket samt mellom Boston og Marthas Vineyard.

Produsenten sier under en seremoni i Paris at de tror flyet vil kunne brukes på regionale ruter som mellom Oslo og Trondheim, Paris og Toulouse og San Jose til San Diego når det kommer på markedet. Kostnadene for å operere ni-seters flyet er lagt til 200 USD per flyvning.

Andre nyheter

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Hans Olav Nyborg

HiFly fikk avslutte Paris Air Show med sin Airbus A380 (Se video)

Hans Olav Nyborg

JetBlue bestiller Airbus A321XLR og A220

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer