Amerikansk flyselskap bestiller verdens første elektriske passasjerfly

Det amerikanske regionale flyselskapet Cape Air er det første selskapet i verden til å legge inn en bestilling på helelektriske passasjerfly. Selskapet har valgt å bestille et tyvetalls fly av typen Alice fra produsenten Eviation i Israel.

Flyet Alice skal kunne ta ni passasjerer og kan fly 1.046 kilometer på fulladet batterier. Produsenten håper å kunne fly det første testflyet innen utgangen av 2019, og at de første flyene kan leveres til det amerikanske selskapet i mellom 2021 og 2022.

Under Paris Air Show denne uken har produsenten kunne vise frem en prototype som en mock-up. Produksjonen av flyene er lagt til Arizona i USA.

Cape Air håper å kunne bruke elektriske passasjerfly på ruter mellom New York og Nantucket samt mellom Boston og Marthas Vineyard.

Produsenten sier under en seremoni i Paris at de tror flyet vil kunne brukes på regionale ruter som mellom Oslo og Trondheim, Paris og Toulouse og San Jose til San Diego når det kommer på markedet. Kostnadene for å operere ni-seters flyet er lagt til 200 USD per flyvning.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian lanserer ny rute mellom Bergen og Manchester
Neste artikkelASL bestiller ombygging av 20 Boeing 737-800 til fraktfly