Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg
Flykjøp

Lufthansa vurderer å kjøpe 737 MAX

Til tross for to alvorlige ulykker, og en fare for at Boeing 737 MAX-flyene kan bli stående lenge på bakken har ikke det tyske flyselskapet Lufthansa gitt opp tilliten selskapet har til den amerikanske produsenten.

Nå skal Lufthansa avgjøre om et tilbud fra Boeing på minst 100 Boeing 737 MAX-fly eller et tilbud fra Airbus på A320NEO-familien i samme antall, er det som skal velges.

Lufthansa skal bestille nye kort- og mellomdistansefly og må nå velge mellom Airbus eller Boeing.

Selskapet har ikke dårlig tid og en avgjørelse kan drøye i enda åtte måneder før den endelig blir tatt melder flere tyske medier. Boeing har for 10 år siden faset ut sine Boeing 737 til fordel for Airbus-fly, men kan altså snart være på vei tilbake inn i Boeings verden med 737 MAX som nye fly.

Andre nyheter

United Airlines kjøper 19 brukte Boeing 737-700

Hans Olav Nyborg

Sparket direktør som inngikk avtale om leie av Boeing 777

Hans Olav Nyborg

Første Dreamliner levert til Turkish Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer