Det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines har måtte sette 115 av sine Boeing 737-800 på bakken , som følger av et vektproblem.

Flyselskapet har oppdaget at det har vært avvik i flyets data rundt vekten som legges inn i systemet, og dette fører igjen til at tallene blir feil. I følge Dallas News og Reuters må selskapet nå nullstille vektsystemene i samtlige av sine Boeing 737-800.

Etter dette må rett vekt på flyene registreres på nytt i systemene på hvert av flyene. Selskapet skriver i en pressemelding at det har gjennomført dette på 15 av 130 fly så langt, men at det vil bli forsinkelser i rutene som følger av at resten av de 115 flyene også må gjennomgå det samme.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no