12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Estonian bytter til Embraer

Mye tyder på at Estonian Air bytter fra Bombardier til Embraer når nye fly skal på plass innen kort tid.

Det er kun en måned siden flyselskapet gjorde kjent leveranseplanen for nye Bombardier-fly fra den kanadiske flyprodusenten. Nå har flyprodusenten satt flere restriktive krav som Estonian ikke ser seg tjent med å ettergå.

Bombardier krever at staten går inn med mer kapital i Estonian Air, før nye fly kan leveres, hvis ikke må selskapet se seg rundt etter andre leverandører.

Estonian har overfor lokale medier bekreftet at de nå er i samtaler med Embraer om en leveranse av nye fly innen den samme tidstabellen som var opprinnelig avtalt med Bombardier.

Flyselskapet ønsker ikke å gå ut med flere detaljer, men sier at det haster med å få en avtale på plass, ettersom SAAB-propellflyene og Boeing 737 i flåten nå er kommet til et stadie hvor de må byttes ut.

Foto: Hans O. Nyborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre nyheter

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer