Hangar.no

KLM jumbojet landet for siste gang – Blir bevart ved hotell nær Schiphol

Boeing 747-400 flyet med registrering PH-BFB hadde mandag sin aller siste flyvning for det nederlandske flyselskapet. Nå gjenstår kun en siste flyvning til Italia, der skal flyet bli malt helt hvitt med røde logoer.

Når flyet så returnerer til Amsterdam Schiphol i midten av desember, er det for siste gang som en flygende jumbojet. Da skal flyet gjennomgå en forvandling med forberedelser til å fraktes vekk fra flyplassen Schiphol. Turen går ikke langt, det er til hotellet Corendon Village Hotel Badhoevedorp, tett inntil en av rullebanene på Amsterdam Schiphol.

Flyet har hatt navnet «City of Bangkok», og ble levert til flyselskapet i juni 1989. Med produksjonsnummer 24000 er det eldst av alle Boeing 747 som flyr for KLM. Det ble levert som det andre Boeing 747-400 i 1989 til KLM og har 29 år på vingene for flyselskapet.

Corendon er et reiseselskap som har en egen flåte med Boeing 737-800 fly, og ett 737 MAX 8 fly. I februar 2019 skal flyet med store kraner løftes fra innsiden av flyplassområdet på Amsterdam Schiphol, og inn i hageanlegget til hotellet. Der skal flyet bli del av hotellet.

I Italia skal flyet få en egen dekor som består av logoene til reiseselskapet før det flyr tilbake for en siste landing i Amsterdam.

Flyet som nå skal bli permanent del av et hotell, sett i New York i 2003. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Skal bruke Airbus A380 på tre timers flytur

Hans Olav Nyborg

Søndag forsvinner den siste Boeing 747 ut av flåten til KLM

Hans Olav Nyborg

Legger ned flyselskap – 6000 mister jobben

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer