7.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Piloter sovner på jobb

En ny undersøkelse viser at hele 43 av spurte piloter i Storbritannia har duppet av i cockpiten under flyvning.

Det er British Airline Pilots Association (Balpa) som har utført undersøkelsen hos 500 av foreningens medlemmer. I følge avisen Daily Mail er det helt normalt at piloter sovner under lengre flyturer.

Den britiske undersøkelsen viser dermed det samme resultatet som ble avdekket av den svenske pilotforeningen  Svenske piloter, i oktober 2011.

I Danmark har også rundt halvparten av spurte piloter innrømmet å ha sovnet på jobb.

Strengere regler i Stobritannia
Både i Danmark og Sverige følger flyselskapene regelverket fra EU som begrenser arbeidstiden i cockpiten til 20 timer i strekk. Mens i Storbritannia har en derimot noen av de strengeste reglene på dette området og tillater kun at piloter kan jobbe 16 timer og 15 minutter som maks arbeidstid i strekk.

I følge Daily Mail legges det nå press på de britiske reglene  og europeiske luftfartsmyndigheter ønsker like regler over hele Europa.

Det britiske parlamentet skal avgjøre om det er trygt å lande ett fly etter 22 timer i cockpiten uten søvn, blir svaret nei ryker drømmen til resten av bransjen om like regler også for Storbritannia.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer