12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Undersøker tre teorier rundt Fokker-havariet

Myndighetene i Kasakhstan undersøker tre mulige teorier om hva som skjedde da et Fokker F100 fly fra selskapet Bek Air havarerte fredag 27. desember.

Til nyhetsbyrået TASS sier innenriksministeren i landet at de først og fremst undersøker om det var pilotfeil eller menneskelig feil bak havariet, deretter om det kan ha vært en teknisk feil på selve flyet, og sist men ikke minst om det er snakk om feil i navigasjonsutstyret.

LES OGSÅ: FOKKER F100 STYRTET I KASAKHSTAN
LES OGSÅ: KJENT FEIL PÅ FOKKER 100-FLYENE KAN VÆRE ÅRSAKEN

Flyet skal ha mistet farten raskt like etter at det hadde løftet seg av rullebanen på flyplassen i Almaty. Flyet sank i høyde og endte med å treffe en høy betongmur før det endte opp inne i et toetasjes hus.

LES OGSÅ: FOKKER SENDER EKSPERTER TIL KASAKHSTAN

12 personer mistet livet og rundt 50 kom til skade av de 98 ombord i flyet. I følge vitnene skal det under turen ned rullebanen ha vært en høylytt skrapelyd som skapte stor uro i kabinen.

I ulykken ble flyet delt i to deler, samtlige som befant seg i den fremste delen av flyet omkom, mens de som satt i den bakerste delen av flyet overlevde melder nyhetsbyrået.

Flyselskapet Bek Air mistet lørdag sin driftslisens og samtlige fly av typen Fokker F100 som selskapet opererte er satt på bakken i påvente av at årsaken til ulykken blir funnet.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer