16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Advarer mot utslitte piloter

Den finske pilotforeningen advarer nå sterkt mot det de mener er en trussel mot flysikkerheten. Gjennom konkurransen innen luftfarten får pilotene i dag ikke mulighet til å hvile ut mellom flyvningene, noe pilotforeningen mener skaper utslitte piloter bak spakene.

I en pressemelding mandag sier den finske pilotforeningen at det foregår et «skittent» spill hos europeiske flyselskap i dag og utviklingen hos disse er et steg i feil retning.

Pilotforeningen mener at måten europeiske flyselskap kutter lønninger og benytter seg av innleid mannskap via byråer skaper usikkerhet, hard konkurranse og går på sikkerheten løs hos pilotene.

Dette er også et stor problem hos flyselskapene i det finske markedet, hvor utslitte piloter skal være dagligdags, melder foreningen.

 

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer