12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Air France A380 med problemer over Østersjøen

Foto: hangar.no

Et Airbus A380 fly fra Air France, rute AF-276,  fikk problemer med en av flyets dører under en flytur mellom Paris og Tokyo, problemene startet da flyet var over Göteborg og mannskapet kontaktet svenske luftfartsmyndigheter for å få lov til å dumpe drivstoff.

Flyet lå da på FL370 og ba om å få gå ned til FL250.

Flyet skulle returnere til Paris men det ble bestemt at store deler av drivstoffet skulle dumpes og mannskapet fikk tillatelse til å dumpe dette over Østersjøen like sør for Mariehamn.

Rundt 90.000 liter drivstoff ble dumpet før flyet la kursen tilbake mot Paris, hvor flyet landet fem timer etter avgangen.

I følge Air France var problemene at den ene døren på flyet ikke lukket seg slik den skulle og derfor ble det tatt en avgjørelse på å returnere. Etter fire og en halv time var passasjerene på vei mot Tokyo på nytt i en annen Airbus A380 fra selskapet.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer