12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Alitalia kan miste slots på gullrute

Det italienske flyselskapet Alitalia er opprørte over at det italienske konkurransetilsynet har gitt selskapet pålegg om å oppgi slot-tider ved Linateflyplassen i Milano, for å gi plass til konkurrentene.

Fram til nå har Alitalia hatt monopol på å fly mellom Roma og Milano, både med egne fly og med sin lavprisenhet AirOne. Ruten er den mest attraktive i Italia og gir svært god inntjening som flere ønsker å ta del av.

Nå krever konkurransetilsynet at Alitalia gir fra seg et utvalg av slot-tider innen utgangen av oktober i år.

Anker kravet

Det italienske flyselskapet raser over kravet og har anket kravet og sier det er helt uaktuelt å gi fra seg noe som helst på denne ruten. Selskapet er også overrasket over at kravet er kommet, da ledelsen hadde vært innforstått med at dette ikke ville skje på innenriksruter i landet.

Flyselskapet viser til at ruten er allerede blitt sterkt konkurranseutsatt etter at myndighetene ga grønt lys til å starte opp høyhastighets tog mellom de to byene, noe som har i følge Alitalia har fratatt dem betydelige beløp i inntjening.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer