12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Buss må betale ved Tromsø Lufthavn

Busser og drosjer må heretter tegne abonnement eller betale en avgift manuelt for å passere gjennom buss og drosjefeltet foran terminalen på Tromsø Lufthavn.

I følge avisen Nordlys vil avgiften fra Avinor ligge på 20 kroner per passering.

Avinor sier i pressemeldingen som Nordlys viser til at ordningen har funger bra ved Oslo Lufthavn og Trondheim Værnes.

– Kommersielle aktører som driver tilbringertjeneste kan tegne abonnement eller betale avgiften manuelt ved enkel passering for å få tilgang til området, opplyser Lufthavnsjef Han Børre Joakimsen i pressemeldingen.

– Dette betyr at vi som eier og driver av Tromsø Lufthavn har ansvar og kostnader med asfaltering, vedlikehold og snøbrøyting på de aktuelle stedene. Tiltak i forbindelse med utbedring av infrastruktur på lufthavnen krever investeringer som Avinor må finansiere blant annet via betaling fra brukerne, påpeker Joakimsen videre.

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer