16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no

easyJet legger ned Madrid-base

FOTO: HANGAR.NO

Det britiske flyselskapet easyJet gikk torsdag ut med en pressemelding om at selskapet legger ned sin base ved Madrid.

Trafikken til den spanske byen vil bli redusert med i overkant av 20 prosent, og selskapet ser nå på andre løsninger for de åtte Airbus-flyene som har hatt sin base her, og ikke minst de 310 ansatte.

Aena i strupen på flyselskapene

Offisielt hevder easyJet at årsaken til at selskapet må legge ned basen er at denne gir den dårligste inntjening av destinasjonene i Spania. En sannhet med visse modifikasjoner.

I følge kilder innen driftselskapet AENA, som Hangar.no har snakket med torsdag kveld, ligger mye av årsaken til at flere flyselskaper nå vurderer sine flyvninger til og fra Spania at AENA (tilsvarende Avinor) sliter økonomisk med å få endene til å møtes i den økonomiske krisen landet gjennomgår, derfor er prisene flyselskapene nå må betale for tjenester nærmest doblet med 100%.

AENA skal i følge

easyjet bekrefter liten lønnsomhet

easyJet går langt i å bekrefte at basen i Madrid blir for kostbar i det lange løp og holder ikke økonomiske mål i andre enden. Allikevel ønsker ikke selskapet å oppgi Spania, men omorganiserer seg med enklere utgangspunkt for å opprettholde fortjeneste i markedet.

I løpet av 2013 håper selskapet å nå 12 millioner reisende til og fra Spania.

Vurderer alternativer for de ansatte

easyJet bekrefter i dag at de arbeider med løsninger for de 310 ansatte i Spania, og hevder alle piloter og kabinansatte vil bli tilbudt arbeide ved en av selskapets andre baser.

Basen legges ned fra desember i år. Det er ventet at flere andre selskap vil følge etter når avgiftene hos AENA settes kraftig opp i løpet av høsten.

Kilder: AENA, easyJet, Reuters

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer