Foto: Hans O. Nyborg

Domstolen som behandler Thai Airways søknad om konkursbeskyttelse i form av en rekonstruksjon av selskapet har lagt til to ekstra høringer den 20. og 25. august. Det melder Bangkok Post. 16 kreditorer skal foreløpig være i mot selskapets søknad om beskyttelse.

Fungerende sjef i THAI var likevel optimistisk etter første høring mandag:

Høringene er lovende og gikk smertefritt, sier Chansin Treenuchagron i THAI

Selskapet søkte om konkursbeskyttelse i mai (les mer om planene for å redde selskapet her). Mandag uttalte selskapet at de har oppnevnt en komité på sju personer med bland andre selskapets egen sjef samt fungerende sjef, tidligere sjef Piyasvasti Amranand og bankmannen Boontuck Wungcharoen til å planlegge en rekonstruksjon av selskapet. Dersom domstolen godkjenner søknaden har selskapet bedt om en til to måneder for å utarbeide en plan for rekonstruksjon før den presenteres for kreditorene.

Fungerende sjef, Chansin Treenuchagron, forteller at Thai Airways har støtte for planene fra majoriteten av kreditorene, inkludert økonomidepartementet i Thailand, som til sammen utgjør mer enn halvparten av selskapets gjeld. Den Thailandske staten eier 47,86% av aksjene i flyselskapet.

ANNONSE
Forrige artikkelAalborg Lufthavn sier opp fire av ti ansatte
Neste artikkelEnter Air kjøper Boeing 737 MAX