Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Domstolen som behandler Thai Airways søknad om konkursbeskyttelse i form av en rekonstruksjon av selskapet har lagt til to ekstra høringer den 20. og 25. august. Det melder Bangkok Post. 16 kreditorer skal foreløpig være i mot selskapets søknad om beskyttelse.

Fungerende sjef i THAI var likevel optimistisk etter første høring mandag:

Høringene er lovende og gikk smertefritt, sier Chansin Treenuchagron i THAI

Selskapet søkte om konkursbeskyttelse i mai (les mer om planene for å redde selskapet her). Mandag uttalte selskapet at de har oppnevnt en komité på sju personer med bland andre selskapets egen sjef samt fungerende sjef, tidligere sjef Piyasvasti Amranand og bankmannen Boontuck Wungcharoen til å planlegge en rekonstruksjon av selskapet. Dersom domstolen godkjenner søknaden har selskapet bedt om en til to måneder for å utarbeide en plan for rekonstruksjon før den presenteres for kreditorene.

Fungerende sjef, Chansin Treenuchagron, forteller at Thai Airways har støtte for planene fra majoriteten av kreditorene, inkludert økonomidepartementet i Thailand, som til sammen utgjør mer enn halvparten av selskapets gjeld. Den Thailandske staten eier 47,86% av aksjene i flyselskapet.

Andre nyheter

Bygger om sjelden utgave av Boeing 757

Hans Olav Nyborg

Kvitter seg med Boeing 767, Boeing 717 og CRJ-200

Hans Olav Nyborg

Virgin sender siste Boeing 747 til opphugging i august

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer