Hangar.no

Ingen streik hos TAP

Foto: Hangar.no

Det blir ingenting av streiken som var varslet hos pilotene i flyselskapet TAP Air Portugal fra i dag.

Opprinnelig var planene at pilotene skulle gå ut i streik fra i dag 5. juli til 8 juli, og igjen fra 1. til 5. august.

Streiken er i følge fagforeningen SAPC avblåst fordi de siste dagers samtaler med ledelsen i flyselskapet har vært svært positive og ført i riktig retning.

Hundrevis av flyvninger ville ha stanset opp for selskapet ved en eventuell streik, og det ville gått ut over 320.000 passasjerer. Streiken ville i følge selskapet ha kostet et tap på rundt 65 millioner euro. Allerede på nåværende tidspunkt har selskapet tapt rundt 14.000 billetter som på grunn av mulig streik ikke har blitt solgt eller har blitt kansellert.

Pilotene skulle streike for å få flere krav igjennom, blant annet er det ønske om at deler av ledelsen skulle gå av, det gjelder sjefspiloten og sjefen for det operative i selskapet.

Det er også en rekke krav rundt fordeler pilotene i flyselskapet har mistet den siste tiden melder TPV.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer