6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Austrian kvitter seg med Boeing-flyene

Foto: Hangar.no
.

Austrian Airlines har startet arbeidet med å bli kvitt hele sin flåte med Boeing 737 fly, og erstatte disse med Airbus A320.

Det er i forbindelse med at selskapet ønsker en mer helhetlig flyflåte at samtlige Boeing-fly skal ut og over til nye eiere.

Bak endringen står moderselskapet Lufthansa og trykker på knappene for at selskapet raskest mulig skal komme seg over på Airbus-flåten.

For flyselskapet vil endringene bety at selskapet kan spare utgifter på vedlikehold, reservedeler og opplæring av ansatte.

Austrian skal ha en flåte med syv Airbus A320 innen sommeren 2013, og vil kvitte seg med Boeing 737-800 og 700 i samme omgang. I mai i år har selskapet solgt fire av sine Boeing 737 og flere er på vei ut.

Totalt har flyselskapet 81 fly i flåten, hvorav 10 Boeing-fly utgjør deler av selskapets langdistanseflåte.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer