8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Norwegian og Pilotforeningen er enige om avtale

Norwegians ledelse og Norwegian pilotforening (NPF) er kommet til enighet i tariffoppgjøret for 2012. To berammede rettsaker i Arbeidsretten er også avblåst og partene er blitt enige om en policyerklæring for veien videre som innebærer full ro i selskapet og normal drift fremover.

– Vi er begge svært tilfreds med at vi har oppnådd enighet og at vi i fellesskap kan se fremover. Det aller viktigste for oss er at våre passasjerer kan føle seg trygge på at våre flygninger vil gå som normalt, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

– Vi er glade for at selskapet har kommet oss i møte på viktige punkter. Vi kan nå rette blikket fremover mot et felles mål om at vi skal fly enda flere fornøyde passasjerer i Norwegian, sier leder for Norwegian pilotforening, Halvor Vatnar.

Avtalen innebærer at Norwegian som arbeidsgiver er sikret den nødvendige fleksibilitet ved oppstart av nye baser utenfor Skandinavia. NPF har fått garanti for at dette ikke vil være på bekostning av allerede etablerte arbeidsplasser i Skandinavia og at hovedprinsippet vil være faste ansettelser etter en periode på inntil to år på de nye basene. Uenigheten mellom Norwegian og NHO på den ene siden og NPF og Parat på den andre har dreid seg om innleie av piloter på nye baser utenfor Skandinavia. På dette området er det nå blitt full enighet.

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer