12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

OSL med pris for punktlighet

Oslo Lufthavn Gardermoen har av tjenesten Flightstats.com blitt kåret til den mest punktlige flyplassen av de store i Europa i 2011. OSL fikk over 87 prosent punktlighet i året som gikk.

-God punktlighet er et avgjørende konkurransefortrinn for både lufthavnene, flyselskapene og passasjerene. Og i et land med de meteorologiske utfordringene Norge har, er det imponerende at vi leverer så gode resultater. Det er bare å gratulere Oslo Lufthavn Gardermoen med førsteprisen, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Amsterdam Schiphol og Vienna Airport var sammen med Tegel flyplass i Berlin de sterkeste kandidatene til å nå høyest opp, men for andre år på rad gikk Oslo Lufthavn av som seierherre.

OSL fikk en prosentandel på 87,17 prosent i klassen for flyplasser med minst 73.000 avganger i året.

Seattle best av de store

Av de store internasjonale flyplassene i verden gikk Seattle/Tacoma International Airport av med seieren, 86,28 prosent punktlighet.

For Nord-Amerika gikk pris til beste i klassen til Salt Lake City International Airport, 86,55 prosent.

Haneda Airport i Japan ble best i sin klasse over flyplasser i Asia, 95.05 prosent endte tallene på.

Beste regionale flyplass i Europa ble Aeroport de Bordeaux, i skarp konkurranse med Trondheim Værnes og Stavanger Lufthavn Sola. 90.13 prosent ble tallet for den franske flyplassen.

Les mer om de andre klassene her

 

FOTO: HANS OLAV NYBORG

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer