OSL med pris for punktlighet

Oslo Lufthavn Gardermoen har av tjenesten Flightstats.com blitt kåret til den mest punktlige flyplassen av de store i Europa i 2011. OSL fikk over 87 prosent punktlighet i året som gikk.

-God punktlighet er et avgjørende konkurransefortrinn for både lufthavnene, flyselskapene og passasjerene. Og i et land med de meteorologiske utfordringene Norge har, er det imponerende at vi leverer så gode resultater. Det er bare å gratulere Oslo Lufthavn Gardermoen med førsteprisen, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Amsterdam Schiphol og Vienna Airport var sammen med Tegel flyplass i Berlin de sterkeste kandidatene til å nå høyest opp, men for andre år på rad gikk Oslo Lufthavn av som seierherre.

OSL fikk en prosentandel på 87,17 prosent i klassen for flyplasser med minst 73.000 avganger i året.

Seattle best av de store

Av de store internasjonale flyplassene i verden gikk Seattle/Tacoma International Airport av med seieren, 86,28 prosent punktlighet.

For Nord-Amerika gikk pris til beste i klassen til Salt Lake City International Airport, 86,55 prosent.

Haneda Airport i Japan ble best i sin klasse over flyplasser i Asia, 95.05 prosent endte tallene på.

Beste regionale flyplass i Europa ble Aeroport de Bordeaux, i skarp konkurranse med Trondheim Værnes og Stavanger Lufthavn Sola. 90.13 prosent ble tallet for den franske flyplassen.

Les mer om de andre klassene her

 

FOTO: HANS OLAV NYBORG

 

ANNONSE
Forrige artikkelTurkish mot LOT-kjøp
Neste artikkelbmibaby selges trolig snart