12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Pir syd på OSL åpner i september

Arbeidet med å bygge den nye pir syd på Oslo Lufthavn Gardermoen går som planlagt, piren skal står ferdig og tas i bruk i september i år.

I forbindelse med utbyggingen av den nye piren til dagens terminal forsvinner flere flybroer og oppstillingsplasser på innlandssiden av flyplassen. Her ble det fra flyselskapene SAS og Norwegian framsatt ønsker om å slippe å kjøre passasjerene i buss og Avinor startet dermed arbeidet med å se på utbygging av en ny pir.

Piren som nå bygges er lagt til området hvor det tidligere har blitt satt fly for langtidsparkering, og hvor den nye pir syd får åtte nye oppstillingsplasser med trappeadkomst inn i dagens terminal.

-Arbeidet går som planlagt og vi er nå i ferd med å fullføre bygging av drivstoffpåfylling ved hver av oppstillingsplassene foran den nye piren, sier administrerende direktør ved OSL, Nic Nilsen til Hangar.no

Den nye piren skal forbindes med en gangbro som skal få passasjerene trygt og tørrskodd fram og tilbake mellom dagens terminal og flyene der de vil stå etter åpningen i september.

Piren er bygget som en midlertidig løsning og skal etter planene stå i to til tre år fram til deler av den nye utvidelsen av dagens terminal er ferdig.

Piren er bygget som en midlertidig løsning og skal etter planene stå i to til tre år fram til deler av den nye utvidelsen av dagens terminal er ferdig.

-Flyselskapene er svært fornøyde med den løsningen vi har valgt, og selv om det har måtte legges over 200 millioner kroner inn i å bygge piren er det vel anvendte kroner ettersom det sikrer oss fortsatt å være en effektiv flyplass med høy scoring på punktlighet i Europa, legger Nilsen til.

Foto: OSL

 

Tegning: OSL

 

 

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer