9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Utsetter åpningen av BER

Den nye storflyplassen Berlin Brandenburg Airport må utsette åpningen til etter sommerferien 2012.

Planen var at flyplassen skulle åpnes for trafikk 3. juni i år, men i dag ble det besluttet at flyplassen ikke åpner før til høsten.

I følge ledelsen ved flyplassen er det bekymringer rundt installasjon av flyplassens brannberedskap som nå drøyer ut i tid, og ikke holder de regulerte målene som er krav for den nye flyplassen.

To planlagte flyplassdager 12, og 13. mai skal gå som planlagt meldes det i en pressemelding.

Stanser flytting

Ledelsen ved flyplassen har i dag stanset all flytting av operasjoner fra de gamle Schönefeld og Tegel flyplassene, og har bedt alle flyselskap, handlingselskap og andre aktører om å utsette sine planer om å flytte over til BER, til høsten.

Det er rundt 7.000 som arbeider på spreng for å fullføre den nye flyplassen, for ledelsen er det viktigst at sikkerhet er på topp, derfor utsettes nå åpningen.

I følge pressemeldingen skal det ha blitt gjennomført en rekke krisemøter denne helgen som resulterte i at åpningen må utsettes.

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer